Název | Množství a jednotka |
---|---|
hrášek ve slaném nálevu sterilovaný | 2 plechovky |
brambory | 2 ks |
smetana ke šlehání | 200 ml |
cibule | 1 ks |
slanina (špek) | 100 g |
česnek | 2 stroužky |
mléko | 150 ml |
sádlo | 1 lžíce |
sůl |
Cibulku a slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Vsypeme 1 a půl plechovky hrášku (nebo 400g čerstvého nebo mraženého) a na kostičky nakrájené brambory, dolijeme cca 3/4 l vody, osolíme a povaříme doměkka. Přidáme mléko, šlehačku a prolisovaný česnek a vše rozmixujeme dohladka. Přidáme zbytek hrášku a necháme ještě 2 min povařit. Podáváme s chlebovými krutonky, případně se smaženým hráškem.
Postup: Do vývaru z brokolice (nebo jiného zeleninového vývaru) nastrouháme na hrubém... zobrazit recept
Postup: Koupíme si asi 5 kg nakládaček okurek, namočíme je do vody , kartáčkem očistíme... zobrazit recept
Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka - na tři litry vody tři čajové lžičky... zobrazit recept
Postup: Květák opláchneme, odkrojíme košťál, rozebereme na růžičky. Brambory a mrkev... zobrazit recept
Postup: Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájené maso a... zobrazit recept
Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek
Vážení a milí hosté,Srdečně Vás vítáme v nově otevřené restauraci BUFFALO v...